Om os

Sheltier siden 1969

Jeg købte min første Shetland Sheepdog – eller Sheltie, som racen populært kaldes i 1969. En zobel/hvid tæve af Vigsbjerg/Lukare-Annelys afstamning. Den nåede kun at få et enkelt kuld hvalpe.

I 1972 mistede jeg den under tragiske omstændigheder. Samme år overtog jeg (ad mange “omveje”) en kuldsøster til førnævnte, hendes navn var Bonniegold og hun blev stammoder til mange af næste generationers opdræt.

På den tid skulle man, for at erhverve et kennelnavn, bevise at man havde “en smule kendskab” til racen, forstået på den måde at når man på udstillinger havde opnået mindst 2 x 1. præmier på hunde fra mindst 2 forskellige kuld kunne man ansøge om et kennelnavn. Dette navn erhvervede jeg i 1973, og siden da er alle hvalpe herfra blevet stambogførte med navnet DANBRETS.

Som det fremgår er det for mig en livslang interesse/kærlighed til racen som helhed og mine egne (udvalgte) hunde i særdeleshed. Opdrættet er indtil 2012 baseret på engelske, svenske og danske blodlinier. I 2012 stiftede jeg for første gang “nærkontakt” med en sheltie af amerikansk afstamning: nemlig
INTCH Goodtimes Blazin’ Hot Moments. Denne kontakt resulterede i 4 dejlig racetypiske hvalpe. I 2014 og igen 2015 har vi haft hvalpe af halv engelsk (svensk) og halv amerikansk afstamning og disse gange har den udvalgte været: Aberdale’s Diggin For Gold. Fra første kuld har jeg beholdt vores søde, sjove og smukke D. Sweet Brown Bailey. Jeg lægger STOR vægt på “en sund psyke i en sund krop”. En glad hund, som elsker at være med hvor “tingene” sker………men samtidig en stille og rolig hund indendørs.

På de næste sider kan du se og læse om kennelens hunde, hvis antal jeg bestræber mig på at holde på max 7 hunde, for på denne måde at have mest mulig kontakt til hver enkelt individ. Skulle du få lyst til at opleve dem “live” er du velkommen til at aflægge et uforpligtende besøg – efter forudgående aftale.
Bemærk:

Vore hvalpe er vaccineret 1. gang når de forlader kennelen, og sundhedsattest og attest på øjenundersøgelse for CEA medfølger, med mindre en eller begge forældre er genetisk fri for CRD.

Jeg sælger fortrinsvis hvalpe til familier, hvor hvalpen ikke er overladt til sig selv mere end max. 4 timer dgl.

På de næste sider kan du se fotos af nulevende/herboende hunde samt hunde som er opdrættet her, men ejet af andre, og hunde som har haft betydning for opdrættet her på kennelen.

Billederne er min ejendom og evt. anvendelse af dem vil kræve min skriftlige tilladelse.

Ca. afstande til Kennel Danbret’s fra:
Herning: 55 Km.
Esbjerg: 45 Km.
Varde: 24 Km.
Vejle: 70 Km.

Ønsker du at læse mere om racen, kan du gøre dette på Specialklubbens hjemmeside.